είμαστε αόρατοι. δεν είσαι μόνος. στο ναβο, στον ιπποκράτη, εξω απ το παπουλακειο, στα εργαστηρια, στη λεσχη, στο κυλικειο, στα τραπεζακια τους, στις συνελεύσεις, στο δρόμο, στα υπουργεία. ειμαστε παντου και ζουμε αναμεσα σας.αυτονομοι ιατρικης αθηνων. medicines autonomae

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

η δημοκρατία είναι σύνθετη λέξη.


στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού νομίζω μας το μάθανε. τότε ήταν που ο δάσκαλος μας μίλησε για αυτό το σύστημα που αρχίζει από δέλτα. και αφού ανέφερε τη λέξη αυτή μας είπε ότι είναι σύνθετη. έχει λέει δύο συνθετικά το "δήμος" που σημαίνει λαός και το "κρατά" που σημαίνει διοικεί, λαμβάνει αποφάσεις. και ως εκ τούτου μας είπε πως δημοκρατία είναι το πολίτευμα κατά το οποίο η εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται για το λαό.
ψέματα μας λέγανε?
ίσως ο δάσκαλος να μη μας τα λεγε σωστά. γιατί σήμερα και γενικά τα τελευταία χρόνια μαθαίνουμε πως ναι μεν είναι σύνθετη αυτή η ρημάδα η λέξη και είναι πάλι από το "δήμος" και το "κρατώ" αλλά με άλλη έννοια. δημοκρατία σήμερα είναι το πολίτευμα που κάποιοι πολιτικοί, κάποια αφεντικά κρατάνε τον λαό. και δυστυχώς δεν τον κρατάνε από το χέρι, τον κρατάνε από το λαιμό.
το χέρι γύρω από τον λαιμό μας θα μας πνίξει ή θα το κόψουμε?