είμαστε αόρατοι. δεν είσαι μόνος. στο ναβο, στον ιπποκράτη, εξω απ το παπουλακειο, στα εργαστηρια, στη λεσχη, στο κυλικειο, στα τραπεζακια τους, στις συνελεύσεις, στο δρόμο, στα υπουργεία. ειμαστε παντου και ζουμε αναμεσα σας.αυτονομοι ιατρικης αθηνων. medicines autonomae

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ή θα μας διαλυσουν ή θα τους διαλύσουμε.



  • η διάλυση του ελληνικού πανεπιστημίου σε 7 απλά βήματα

- Κατάργηση ασύλου.

- Σπουδές εξπρές δύο και τριών χρόνων.

- Πτυχία κατακερματισμένα και ενταγμένα σ' ένα σύστημα «ακαδημαϊκών μονάδων» με τις οποίες θα μετρώνται πλέον σπουδές και τίτλοι.

- Ιδρύματα πολλαπλών ταχυτήτων υπαγόμενα στους κανόνες της αγοράς με δημόσια χρηματοδότηση υπό αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, αλλά ιδιωτική όση μπορούν να βρουν. Εχουν πλέον το ελεύθερο να «συνάπτουν συμφωνίες με ιδιωτικούς φορείς Ελλάδας και εξωτερικού».

- Πανεπιστήμια διοικούμενα από συμβούλια με πρόεδρο και μισά μέλη εξωπανεπιστημιακούς, που αποφασίζουν και διατάσσουν για όλα όσα αφορούν το Ιδρυμα, διορίζουν ή παύουν πρυτάνεις, διαχειρίζονται τα θέματα που κάποτε υπάγονταν στο άσυλο. Οι πρυτάνεις είναι αποδυναμωμένοι και τα ακαδημαϊκά όργανα, όπως οι Σύγκλητοι, πεταμένα στην αφάνεια της «διατύπωσης γνώμης».

- Πανεπιστήμια αυστηρά που διώχνουν αιώνιους αλλά και όποιον φοιτητή τολμήσει να χάσει ένα χρόνο (μη εγγραφή για δύο συνεχόμενα εξάμηνα).

- Πανεπιστήμια όπου δεν θα επιτρέπονται κινητοποιήσεις των μελών τους και ειδικά των φοιτητών, που θα χάνουν ακόμα περισσότερα αν τολμήσουν να προβούν σε κατάληψη.

-Άμεση κατάργηση του 2ου και 3ου τόμου και οριστική κατάργηση του βιβλίου με δαπάνες του δημοσίου από το 2014-15

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.


  • η αλήθεια της διάλυσης σε 7 σύνθετα βήματα

-μέσα από το άσυλο το 1973 στο εθνικό μετσόβειο πολυτεχνείο η δικτατορία των συνταγματαρχών κατατροπώθηκε. μέσα από το άσυλο οι ιδέες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του αγώνα παρέμειναν άθικτες σε εύκολους και δύσκολους καιρούς. αυτές τις ιδέες που η μη δημοκρατική κυβέρνηση μάχεται μέσα στο άσυλο δεν μπορούσε να τις αντιμετωπίσει. μην γελιέσαι γι' αυτό θέλει την κατάργηση.γιατί το άσυλο έριξε τη χούντα μία φορά και φοβούνται την δεύτερη..

-οι σπουδές 2 και 3 χρόνων σημαίνει έκπτωση στην αξία του πτυχίου. σημαίνει την δυτικοποίηση του πτυχίου των ελληνικών πανεπιστημίων, τον διαχωρισμό του σε μπάρτσελορ και μάστερ. η διχοτόμηση αυτή θα οδηγήσει στο κυνήγι τίτλων σπουδών, στην εξαθλίωση του σπουδαστή.

-ακαδημαικές μονάδες λοιπόν. και πως κατακτώνται αυτες οι μονάδες λοιπόν? ας πάμε στη σχολή μας να δούμε. μήπως σε συνέδρια ιδιωτικών εταιριών? από τα οποία άλλα είναι δωρεάν και άλλα όχι? μήπως αυτό θα μας κοστίσει αριβα?

-σύναψη σχέσεων με ιδιωτικούς φορείς.. βάζουμε λοιπόν και με το νόμο τα πανεπιστήμια στην υπηρεσία της αγοράς και όχι της κοινωνίας. ξεπουλάμε τη γνώση, την επιστήμη για λίγο ψεύτικο χρήμα.

-διοίκηση από συμβούλια εξωπανεπιστημιακών σημαίνει αφεντικό στο πανεπιστήμιο. αφεντικό που κάνει το πανεπιστημιακό ίδρυμα ανώνυμη εταιρία.

- τέλος στις κινητοποιήσεις. δηλαδή στοπ σε κάθε αγώνα διεκδίκησης, κάθε προσπάθεια ανατροπής και αλλαγής. θέλει να έχουμε τα κεφάλια κάτω, εκτός απο τις τσέπες μας άδειες.

- κατάργηση δωρεάν συγγράμματος. πρωτα απ όλα. το σύγγραμα τόσα χρόνια, μην ξεχνιόμαστε, δεν ήταν τζάμπα. το πληρώνουμε μέσω των φόρων. απλά αυτός ο τρόπος έδινε τη δυνατότητα για σπουδές όχι σ αυτους που μπορούν οικονομικά αλλα σ' αυτούς που μπορούν πνευματικά. αυτό καταργεί το υπουργείο. ακόμα ένα βήμα για την κοινωνική αδικία και την ταξική αναξιοπρέπεια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ