είμαστε αόρατοι. δεν είσαι μόνος. στο ναβο, στον ιπποκράτη, εξω απ το παπουλακειο, στα εργαστηρια, στη λεσχη, στο κυλικειο, στα τραπεζακια τους, στις συνελεύσεις, στο δρόμο, στα υπουργεία. ειμαστε παντου και ζουμε αναμεσα σας.αυτονομοι ιατρικης αθηνων. medicines autonomae

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

εξετάσεις για ειδικότητα. το μεγάλο κόλπο.


Χρόνια προσπαθούσαν αλλά δε τα είχαν καταφέρει. Δεν τα είχαμε καταφέρει γιατί ορθώναμε ανάστημα, γιατί τους σταματούσαμε. Φέτος όμως που περνάνε άλλα ακόμα χειρότερα, δε θα δυσκολευτούν να ολοκληρώσουν και το μεγάλο κόλπο. όπου μεγάλο κόλπο βάλε εξετάσεις για ειδικότητα.
Έρχεται λοιπόν η μεγάλη στιγμή που παίρνεις κι εσύ το πτυχίο της ιατρικής σχολής, μετά από 6 αν όχι περισσότερα χρόνια κόπου, διαβάσματος, θυσιών, αλλά και εξετάσεων. Πήρες λοιπόν το πτυχίο που και καλά αναγνωρίζει ότι κατέχεις τη γνώση σε ικανοποιητικό βαθμό της ιατρικής επιστήμης ώστε να μπεις στο χώρο. και έρχεται το υπουργείο και σου λέει. ΣΤΟΠ. εξετάσεις για ειδικότητα. δηλαδή τα 6 χρόνια προσπαθειών σου στα σκουπίδια και όλη σου η προσπάθεια θα κριθεί από μια δίωρη εξέταση και 100 γαμημένα πολλαπλής επιλογής.
Όχι μόνο αμφισβητεί και υποθάλπτει την αξία του πτυχίου αλλά επίσης παίζει με τα νεύρα μας.
Γιατί όμως να θέλει κάτι τέτοιο το καλό μας υπουργείο?
Η απάντηση είναι απλή. Οι εξετάσεις για ειδικότητα είναι ένα μεγάλο κόλπο. Από εκεί που τελείωνες στη σχολή σου έμπαινες στην αναμονή και για την κατάσταση αυτή κατηγορούσες το κράτος τώρα θα κατηγορείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο εχθρός σου μην ξεχνάς είναι το κράτος. Θέλουν να σε κάνουν να το ξεχάσεις με το μεγάλο κόλπο τους
Να θυμάσαι επίσης ότι θα κληθείς να ανταγωνιστείς όχι μόνο τους αποφοίτους της γενιάς σου αλλά και τους εκατοντάδες που θα ξαναδίνουν για πολλοστή φορά. Έτσι λοιπόν όχι μόνο θα μειωθεί η αναμονή σου, αλλά αυτή η αναμονή θα γίνει με διάβασμα και μόνο διάβασμα και δε θα μπορείς όπως μέχρι πρότινος να απασχοληθείς κάπου αλλού.
Ας μην αναφερθούμε στην αξιοκρατία που μπορεί να διακρίνει αυτές τις εξετάσεις...
Οι εξετάσεις αυτές πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών από το κράτος στον πτυχιούχο. Μόνη λύση είναι το άνοιγμα νέων θέσεων ειδηκευομένων στο υποστελεχωμένο ε.σ.υ. και η θέσπιση των εξετάσεων των αποφοίτων ιατρικής του εξωτερικού σε μαθήματα του πτυχιακού ετους.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ